Amerikaanse zorgonderneming Cypress Living kiest voor Nobi

Nobi verbetert veiligheid en welzijn van bewoners bij de grootste aanbieder van woonoplossingen voor ouderen in Zuid-Florida

HOUSTON - Nobi, leverancier van innovatieve AgeTech-oplossingen, kondigt met trots aan dat zorgonderneming Cypress Living uit Florida voor Nobi heeft gekozen om de veiligheid en welzijn van hun bewoners te verbeteren. Cypress Living zal de slimme AI-lampen van Nobi installeren om valincidenten te detecteren en te voorkomen, en de gezondheid en slaappatronen van bewoners op te volgen en te analyseren.

Ons rotsvaste voornemen om bewoners de beste zorg en veiligheid te geven, staat centraal in onze samenwerking met Nobi”, zegt Joe Velderman, vicepresident van innovatie bij Cypress Living. “We hebben ook andere oplossingen getest, maar niets kon tippen aan de allesomvattende oplossing van Nobi. Met hun slimme lampen bieden we onze bewoners meer zelfstandigheid en verzekeren we tegelijk dat als ze zouden vallen, Nobi er is om ze te helpen."
Joe Velderman, VP of Innovation at Cypress Living
Joe Velderman, VP of Innovation at Cypress Living

Gegarandeerde en snelle hulp redt levens

De slimme lampen van Nobi combineren een elegant design met de allernieuwste AI-technologie om bewoners van woonzorgcentra een comfortabel en veilig leven te bieden. Wanneer een oudere valt, ligt hij soms uren op hulp te wachten, met mogelijke fatale gevolgen. Eén op twee ouderen die langer dan een uur op de grond blijven liggen, overlijdt binnen zes maanden na de val. Snelle hulp kan dus levens redden. De slimme lampen van Nobi detecteren 100% van de valincidenten. Dit maakt Nobi 80% doeltreffender dan de traditionele systemen om een verzorger op te roepen. Nobi verzekert ook snelle hulp. Amper 30 seconden na een val worden de verzorgers van Cypress Living gewaarschuwd. Zo kunnen ze meteen ingrijpen. De gemiddelde interventietijd van Nobi is nu slechts 3 minuten en 7 seconden. Dat is twaalf keer sneller dan de reactietijd in zorginstellingen die niet met Nobi werken.

Niels Coch, Head of USA Nobi
Niels Coch, Head of USA Nobi
“Nobi deelt de ambitie van Cypress Living om ouderen te helpen en te stimuleren om een waardig, zorgeloos en gelukkig leven te leiden”, zegt Niels Coch, hoofd van Nobi in de VS. “We zijn dankbaar voor de kans die we krijgen om die ambitie waar te maken. Als innovatieve pioniers zullen we samen het verschil maken voor de bewoners en de medewerkers van Cypress Living.” ​

Nobi voorkomt 4 van de 5 valincidenten

De slimme lampen van Nobi hebben bewezen dat ze valincidenten in woonzorgcentra met 80% kunnen verminderen. Zodra een bewoner rechtop gaat zitten in bed, verspreidt Nobi automatisch een zacht licht, om desoriënatie te vermijden. Wanneer een bewoner effectief uit bed stapt, zal het licht helderder schijnen, zodat de bewoner gemakkelijk zijn weg vindt. Deze geautomatiseerde verlichting leidt tot minder valincidenten tijdens de nacht.

Nobi prevents 4 out of 5 falls
Nobi prevents 4 out of 5 falls

Bovendien waarschuwt Nobi het zorgpersoneel wanneer een bewoner ‘s nachts uit bed stapt of de kamer verlaat om bijvoorbeeld naar het toilet te gaan. Dat biedt de medewerkers de mogelijkheid om proactief hulp te bieden en op die manier een val te voorkomen. Dit toezicht kan voor elke bewoner apart worden ingesteld. Dat leidt tot minder storende controles en meer zorg op maat. Als een bewoner toch valt, deelt Nobi geanonimiseerde beelden van het incident, én van de 15 seconden ervoor en erna. Zo kunnen verzorgers analyseren wat er is gebeurd en maatregelen nemen om een val in de toekomst te voorkomen.

Langdurige samenwerking

Cypress Living zal zijn nieuwe gebouwen systematisch uitrusten met de slimme lampen van Nobi. De zorgonderneming zal 50 Nobi-lampen per jaar installeren, van 2024 tot 2031. Deze langdurige samenwerking onderstreept het voornemen van Cypress Living om de allerbeste zorg te bieden en de veiligheid, zelfstandigheid en levenskwaliteit van zijn bewoners te garanderen.


Over Cypress Living

Cypress Living is een toonaangevende vernieuwer van diensten die de gezondheid en het welzijn van ouderen in het zuidwesten van Florida verzekeren. Het bedrijf heeft daarbij de ambitie om ouderen zelfstandiger te maken. Cypress Living biedt operationele ondersteuning aan Cypress at Home, een uitvoerig pakket thuisdiensten waarmee ouderen zelfstandig blijven en waardig en veilig oud kunnen worden in hun eigen woning, en ook aan Cypress Cove, een luxueus aanbod voor gepensioneerden met naast diverse hoogwaardige woonvormen ook revalidatie en zorg.

Liesbeth Pyck

Liesbeth Pyck

Head of Marketing and Communication, Nobi

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over NOBI

Het Belgische agetech-bedrijf Nobi werd opgericht in 2018 en gelooft dat iedereen het verdient waardig, veilig en gelukkig ouder te worden. Hoofdrolspeler bij Nobi is haar AI-gedreven slimme lamp die waakt over de veiligheid van ouderen. Aan de basis: valdetectie en -preventie. De slimme lampen van Nobi ondersteunen ouderen thuis, maar zijn ook partner van zorgpersoneel in (woon)zorgcentra en assistentiewoningen. Daar dragen ze bij aan nog gerichtere ouderenzorg en ontlasten ze drukbezette zorgmedewerkers van repetitieve taken. Zo kan hun schaarse tijd gaan naar die taken die echt het verschil maken in het leven en geluk van ouderen. Nobi heeft vandaag zo’n 50 medewerkers en is actief in 21 landen. Begin 2022 kondigde Nobi nog aan meer dan 13 miljoen euro te hebben opgehaald bij EQT Health Economics Fund, EQT Dementia Fund, de Vlaamse Investeringsmaatschappij PMV en BNP Paribas Fortis Private Equity. Ook de bestaande aandeelhouders stapten toen opnieuw mee in deze tweede, naar Belgische normen opmerkelijk grote en internationale, kapitaalronde. Dit alles was nooit mogelijk geweest zonder de initiële steun van Vlaio die bij opstart de ontwikkeling van de lamp mogelijk maakte met een half miljoen euro steun.

Nobi werd uitgeroepen tot "Meest beloftevolle gezondheidsinnovatie 2022" door Vlaamse en Nederlandse zorgprofessionals. Het heeft ook verschillende andere prijzen ontvangen, waaronder de Henry van de Velde Award (2021) in zowel de categorieën Business Innovation als Consumer; een German Design Award; een Health Tech Digital Award 2023 (Best Elderly Care Tech Solution), acht internationale MUSE Design Awards in 2023 en een prestigieuze IF Design Award 2023.

Neem contact op met

Generaal Lemanstraat 47/5th floor 2018 Antwerpen

+32 499 34 01 95

[email protected]

www.nobi.life