Internationale AgeTech-expert Sarah Thomas treedt toe tot raad van bestuur van Nobi

Het bedrijf versterkt hiermee haar positie op de Amerikaanse markt

CHICAGO – 18 april 2023 – Nobi, leverancier van innovatieve AgeTech-oplossingen, kondigde vandaag de toetreding tot de raad van bestuur aan van Sarah Thomas, een van de meest vooraanstaande AgeTech-experts in de Verenigde Staten en ver daarbuiten. Het is een belangrijke zet met het oog op de verdere groei van het bedrijf op de Amerikaanse markt.

Thomas voegt zich bij de huidige zeskoppige raad van bestuur die is samengesteld uit internationale specialisten op het gebied van ouderenzorg, geneeskunde en smart-hometechnologie. Thomas zal fungeren als geografisch expert en adviseur voor de AgeTech-industrie op de Amerikaanse markt. Het paradepaardje van Nobi is een AI-gestuurde slimme lamp die de ouderenzorg ingrijpend verandert door valpartijen te detecteren, te voorspellen en te voorkomen. Valincidenten zijn de belangrijkste oorzaak van dodelijk letsel bij oudere volwassenen. Nobi biedt haar gebruikers veiligheid en gemoedrust door een AI-gedreven zorgtechnologie verpakt in een stijlvolle lamp die opgaat in elk interieur.

"We zijn er trots op dat we een van de meest gerenommeerde Amerikaanse AgeTech-experts mogen verwelkomen in de raad van bestuur van Nobi", zegt Roeland Pelgrims, medeoprichter en CEO van Nobi. “We delen dezelfde visie op de toekomst van de ouderenzorg en de rol die daarin is weggelegd voor technologie. Het plaatje past perfect! Sarah’s uitgebreide operationele, klinische en zakelijke ervaring zal onze groei op de Amerikaanse markt beslist vooruithelpen. Het is ons een eer de krachten te kunnen bundelen om samen maatschappelijke verandering op gang te brengen, ook binnen de Amerikaanse samenleving.”
Roeland Pelgrims, CEO Nobi
Roeland Pelgrims, CEO Nobi

Sarah Thomas is een ervaren innovatiepionier. Ze geniet wereldwijd erkenning als expert op het gebied van de verouderingsproblematiek en adviseert startups, grote bedrijven en investeerders. Al meer dan 20 jaar zet ze zich in om de beleving van het ouder worden te transformeren. Ze is CEO van het multinationale recruitmentbedrijf MezTal in Guadalajara, Mexico, en CEO van adviesbureau Delight by Design dat inclusieve producten, merken, ruimtes en ervaringen creëert voor consumenten van alle leeftijden. Ze was Executive-in-Residence bij Aging2.0 en is momenteel Principal Fellow bij het bedrijf Nexus Insights voor verouderingstransformatie evenals mentor bij Techstars Longevity Accelerator. Ze is medeoprichter van AgeTech News, een mediaplatform voor wereldwijde berichtgeving over AgeTech en dealflow, en is Venture Partner bij AGETECH Capital en ThirdAct Ventures. Ze heeft publicaties op haar naam staan, bekleedt meerdere adviserende functies, zetelt in tal van andere raden en is een ervaren keynotespreker over thema’s als lang & gezond leven en innovaties met betrekking tot onze vergrijzende context.

Mensgericht design cruciaal voor adoptie AgeTech

“Mensgericht design is erg belangrijk voor mij,” aldus Thomas. “Gezondheids- en welzijnsdata moeten we op termijn naadloos kunnen integreren in de dagelijkse routine van mensen. Dat is precies wat Nobi doet: de slimme lamp ontwikkelde een hoogtechnologisch, stijlvol zorgproduct dat past in elk interieur terwijl AI op de achtergrond zorgzaam bijdraagt aan een veiliger, gezonder en gelukkiger leven van haar gebruikers. De oprichters van Nobi komen uit de zorgsector. Ze kennen het belang van een niet-intrusief, niet-stigmatiserend ontwerp in combinatie met privacyproof gegevensverzameling waarvan de inzichten het verschil maken in het leven van mensen. Al bij mijn eerste ontmoeting met de managers en het bestuur van Nobi was het mij duidelijk dat zij zich omringen met de beste technische experts, zorgverleners, investeerders en marktleiders – stuk voor stuk mensen die zullen bijdragen aan het succesverhaal van Nobi.”
Sarah Thomas
Sarah Thomas
“Ik ben ervan overtuigd dat Nobi niet alleen woonzorgcentra kan ondersteunen, maar ook een belangrijke rol zal spelen bij mensen thuis. Nobi monitort activiteiten en de gezondheidstoestand van bewoners, ondersteunt hun welzijn en detecteert valincidenten. Daarmee beschikken we over een krachtig hulpmiddel om langer thuis te blijven wonen op een veilige en gezonde manier.”

Nobi at HIMSS

Nobi zal exposeren op HIMSS 2023. Op haar stand (6009-98 in het Start-Up Park) kan de bezoeker zelf zien hoe de slimme lamp Nobi de ouderenzorg ingrijpend verandert. CEO Roeland Pelgrims houdt op 19 april om 13.15 ook een uiteenzetting over de steeds hechter wordende relatie tussen mens en technologie, ook binnen de zorgsector (North Building, hal B, stand 8300).

Liesbeth Pyck

Liesbeth Pyck

Head of Marketing and Communication, Nobi


 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over NOBI

Het Belgische agetech-bedrijf Nobi werd opgericht in 2018 en gelooft dat iedereen het verdient waardig, veilig en gelukkig ouder te worden. Hoofdrolspeler bij Nobi is haar AI-gedreven slimme lamp die waakt over de veiligheid van ouderen. Aan de basis: valdetectie en -preventie. De slimme lampen van Nobi ondersteunen ouderen thuis, maar zijn ook partner van zorgpersoneel in (woon)zorgcentra en assistentiewoningen. Daar dragen ze bij aan nog gerichtere ouderenzorg en ontlasten ze drukbezette zorgmedewerkers van repetitieve taken. Zo kan hun schaarse tijd gaan naar die taken die echt het verschil maken in het leven en geluk van ouderen. Nobi heeft vandaag zo’n 50 medewerkers en is actief in 21 landen. Begin 2022 kondigde Nobi nog aan meer dan 13 miljoen euro te hebben opgehaald bij EQT Health Economics Fund, EQT Dementia Fund, de Vlaamse Investeringsmaatschappij PMV en BNP Paribas Fortis Private Equity. Ook de bestaande aandeelhouders stapten toen opnieuw mee in deze tweede, naar Belgische normen opmerkelijk grote en internationale, kapitaalronde. Dit alles was nooit mogelijk geweest zonder de initiële steun van Vlaio die bij opstart de ontwikkeling van de lamp mogelijk maakte met een half miljoen euro steun.

Nobi werd uitgeroepen tot "Meest beloftevolle gezondheidsinnovatie 2022" door Vlaamse en Nederlandse zorgprofessionals. Het heeft ook verschillende andere prijzen ontvangen, waaronder de Henry van de Velde Award (2021) in zowel de categorieën Business Innovation als Consumer; een German Design Award; een Health Tech Digital Award 2023 (Best Elderly Care Tech Solution), acht internationale MUSE Design Awards in 2023 en een prestigieuze IF Design Award 2023.

Neem contact op met

Generaal Lemanstraat 47/5th floor 2018 Antwerpen

+32 499 34 01 95

[email protected]

www.nobi.life