Nobi breidt gamma slimme lampen uit met plafondversie en kondigt introductie aan op de Amerikaanse consumentenmarkt ​ ​ 

Las Vegas, 9 januari 2024 - Nobi, gekend om haar slimme valdetectie-en preventielampen, lanceerde vandaag op de Consumer Electronics Show (CES 2024) de Nobi Ceiling, een plafondversie van hun bekroonde AI-gestuurde slimme hanglamp. De lamp detecteert en voorkomt vallen, en helpt het algemeen welzijn van ouderen te monitoren. Nobi, dat al een bewezen technologisch hulpmiddel voor de zorg is op de Europese markt en in woonzorgcentra in de VS, kondigde ook plannen aan om haar volledige lijn van slimme lampen in 2024 tot bij de Amerikaanse consument te brengen, aangeboden door partners in verkoop, installatie en aftersales. Ook in België en Nederland lopen concrete gesprekken met partners die Nobi later dit jaar tot bij mensen thuis zullen brengen.

Vallen is de belangrijkste oorzaak van dodelijke letsels bij ouderen. Eén op de drie 65-plussers valt minstens één keer per jaar. Het risico op vallen neemt alleen maar toe met het ouder worden. Eén op de twee senioren die langer dan een uur op de grond ligt, overlijdt binnen zes maanden na de val. Snelle hulp na een val is dus van levensbelang. 

De lampen van Nobi detecteren niet alleen alle valincidenten (100%), ze bieden ook preventiemaatregelen die het aantal valincidenten fors kunnen verminderen. Zo ondersteunen ze zorgpersoneel bij het garanderen van veiligheid en onafhankelijkheid.

Stijlvol vanbuiten; Intelligent vanbinnen

"Iedereen heeft het recht op een onafhankelijk, waardig en gelukkig leven. De juiste technologie kan hier het verschil maken." zegt Niels Coch, hoofd van Nobi USA. "De meeste technologische oplossingen voor ouderen zijn noch visueel aantrekkelijk, noch gebruiksvriendelijk. Met Nobi ontwikkelden we een levensreddend product dat niet alleen foutloos werkt, maar er ook gewoon mooi uitziet. We kijken uit naar onze lancering op de Amerikaanse consumentenmarkt in 2024, om ook voor mensen thuis het verschil te kunnen maken.”

Onmiddellijke hulp bij 100% van de vallen

De Nobi Ceiling biedt dezelfde combinatie van elegant design en geavanceerde AI-technologie waar Nobi bekend om staat. De nieuwe plafondlamp wordt aangeboden in twee kleuren - desert en slate - ​ en is net zoals de Nobi Pendant ontworpen voor woon- en slaapkamers. De Nobita, geschikt voor kleinere ruimtes zoals badkamers en keukens, vervolledigt het assortiment. 

De slimme lamp herkent elke val en vraagt de persoon vervolgens of die gevallen is. Zonder een duidelijke ‘neen’, waarschuwt de lamp automatisch het zorgpersoneel of familieleden. Dankzij AI gebeurt deze valdetectie automatisch, zonder dat de gevallen persoon op een paniekknop hoeft te drukken. Dit zorgt ervoor dat er geen enkele val gemist wordt, wat een hele geruststelling is voor zowel ouderen als hun familie. 

Beter voorkomen dan genezen

De slimme lamp detecteert niet alleen vallen, maar helpt ze ook voorkomen. In professionele zorginstellingen in Europa hielp Nobi 4 op 5 valincidenten voorkomen, dankzij drie concrete functies. ‘s Nachts voorkomt automatische verlichting desoriëntatie en zorgt ze ervoor dat mensen makkelijk hun weg vinden. Daarnaast waarschuwt Nobi zorgverleners wanneer ouderen uit bed komen of hun kamer verlaten, zodat ze proactief hulp kunnen bieden om zo vallen te vermijden. Als er toch een val zou plaatsvinden, toont Nobi zorgverleners en familieleden abstracte beelden van de val. Deze informatie helpt hen de oorzaak van de val te achterhalen, zodat gelijkaardige situaties in de toekomst voorkomen kunnen worden.

Wil je meer informatie over Nobi? 

Contacteer ons via www.nobi.life of bezoek de Nobi-stand op CES (9 - 12 januari 2024: #54633 voor een demo.

Download hier hoge resolutie beelden:


Liesbeth Pyck

Liesbeth Pyck

Head of Marketing and Communication, Nobi

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over NOBI

Het Belgische agetech-bedrijf Nobi werd opgericht in 2018 en gelooft dat iedereen het verdient waardig, veilig en gelukkig ouder te worden. Hoofdrolspeler bij Nobi is haar AI-gedreven slimme lamp die waakt over de veiligheid van ouderen. Aan de basis: valdetectie en -preventie. De slimme lampen van Nobi ondersteunen ouderen thuis, maar zijn ook partner van zorgpersoneel in (woon)zorgcentra en assistentiewoningen. Daar dragen ze bij aan nog gerichtere ouderenzorg en ontlasten ze drukbezette zorgmedewerkers van repetitieve taken. Zo kan hun schaarse tijd gaan naar die taken die echt het verschil maken in het leven en geluk van ouderen. Nobi heeft vandaag zo’n 50 medewerkers en is actief in 21 landen. Begin 2022 kondigde Nobi nog aan meer dan 13 miljoen euro te hebben opgehaald bij EQT Health Economics Fund, EQT Dementia Fund, de Vlaamse Investeringsmaatschappij PMV en BNP Paribas Fortis Private Equity. Ook de bestaande aandeelhouders stapten toen opnieuw mee in deze tweede, naar Belgische normen opmerkelijk grote en internationale, kapitaalronde. Dit alles was nooit mogelijk geweest zonder de initiële steun van Vlaio die bij opstart de ontwikkeling van de lamp mogelijk maakte met een half miljoen euro steun.

Nobi werd uitgeroepen tot "Meest beloftevolle gezondheidsinnovatie 2022" door Vlaamse en Nederlandse zorgprofessionals. Het heeft ook verschillende andere prijzen ontvangen, waaronder de Henry van de Velde Award (2021) in zowel de categorieën Business Innovation als Consumer; een German Design Award; een Health Tech Digital Award 2023 (Best Elderly Care Tech Solution), acht internationale MUSE Design Awards in 2023 en een prestigieuze IF Design Award 2023.

Neem contact op met

Generaal Lemanstraat 47/5th floor 2018 Antwerpen

+32 499 34 01 95

[email protected]

www.nobi.life