Nobi Smart Lamps wint 8 begeerde MUSE Design Awards

De kroon op het harde werk voor de Antwerpse tech scale-up

Antwerpen, 14 April 2023 - Nobi Smart Lamps, kondigt met trots aan dat zij 8 prijzen hebben ontvangen tijdens het eerste competitieve seizoen van 2023 van de MUSE Creative and Design Awards. Uit meer dan 6300 inzendingen van over de hele wereld heeft Nobi Smart Lamps hun 8 nominaties verzilverd voor hun innovatieve AI-gedreven slimme lamp voor valpreventie en -detectie in deze categorieën:

  • Unexpected Product Design
  • Healthcare Product
  • Healthcare Lighting
  • Smart technologies
  • Healthcare facilities - interior lighting
  • Future technologies
  • Safety product
  • Smart Home product

De slimste lamp ter wereld

Nobi is de slimste lamp ter wereld, gericht op valdetectie, -preventie en -voorspelling. Met een geavanceerd AI-model en baanbrekende technologie biedt Nobi veiligheid en voldoet ze aan de hoogste ontwerpnormen.

Nobi helpt ouderen langer thuis te blijven wonen. In zorginstellingen ondersteunt Nobi drukbezette verzorgers door repetitieve administratieve taken over te nemen en belangrijke parameters samen te vatten op een eenvoudige manier. De slimme lamp zorgt ook voor gemoedsrust bij verzorgers door 24/7 een oogje in het zeil te houden en garandeert zo onmiddellijke hulp na een val.

Productontwerp als versneller voor disruptie

De snelle vergrijzing van de bevolking oefent een steeds grotere druk uit op kwalitatieve zorg voor ouderen. Nobi gelooft dat technologie de zorgsector kan ondersteunen om zich voor te bereiden op de 'vergrijzingstsunami' die ons boven het hoofd hangt. Age tech-producten zoals Nobi kunnen de huidige ouderenzorg fundamenteel ontwrichten en het verschil maken in het leven van miljoenen ouderen, hun families en verzorgers.

Om hierin te slagen, is Nobi er ook van overtuigd dat productontwerp een cruciale rol zal spelen in het overbruggen van de kloof tussen ouderen en zorgtechnologie. In haar ambitie om ouderen te overtuigen om nieuwe hoogtechnologische technologieën te gebruiken, moest Nobi een product ontwikkelen dat mensen niet alleen 'nodig hebben’, maar ook 'willen'. Net daarom bedacht Nobi een levensreddend valdetectieapparaat in de vorm van een stijlvolle … lamp.

Dit alledaagse object lijkt niet op de typische zorgtechnologie en past in elk interieur. Bij de ontwikkeling van Nobi werden 4 ontwerpprincipes als leidraad gebruikt: de lamp moet eenvoudig, discreet, gebruiksvriendelijk en aangenaam zijn. Dit maakt Nobi anders dan bestaande valdetectietechnologieën die vaak als opdringerig en stigmatiserend worden ervaren.

“Als we willen dat nieuwe technologieën een verschil maken in het leven van mensen, moeten we beginnen met het creëren van oplossingen die mensen willen, niet alleen nodig hebben. We zijn vereerd deze 8 Muse-awards te mogen ontvangen, omdat ze onze toewijding erkennen om de zorgsector te ontwrichten door hoogtechnologische innovatie te combineren met empathisch productontwerp. Bij Nobi omringen wij ons met actoren binnen zorg & beleid die het aandurven om af te wijken van de platgetreden paden en disruptief over het muurtje te kijken. We zijn verheugd dat ook de jury van de MUSE Design Awards onze beweging aanmoedigt om te werken aan een duurzamere toekomst van ouderenzorg,” aldus Roeland Pelgrims, CEO van Nobi.

Matías Papalini en Marko Filipic van het design agency Watif verdienen een speciale vermelding voor hun uitzonderlijke werk bij het vertalen van onze visie op een discreet zorgapparaat dat naadloos integreert in elk interieur tot een stijlvolle en elegante lamp.

Het opmerkelijke productdesign van de Antwerpse tech scale-up viel eerder al in de prijzen. In 2021 ontving het bedrijf de Consumer Award van de Henry van De Velde Gold-prijs, evenals de prestigieuze German Design Award voor Excellent Product Design – Medical, Rehabilitation and Health Care.

Over de Muse Creative and Design Awards

De MUSE Design Awards maken deel uit van het MUSE Awards Programma, dat in 2015 is opgericht door de International Awards Associate (IAA). De oprichting van IAA is gebaseerd op de missie om creativiteit te eren, te promoten en aan te moedigen door middel van een nieuwe standaard van uitmuntendheid voor het evalueren van media-ontwerp, productie en distributie. Fundamenteel is de MUSE Design Awards een internationale competitie voor ontwerpers wiens vakmanschap paradigma's verschuift. Hun vindingrijkheid en grondige werk imponeren anderen en herdefiniëren zo grenzen en scope - net als een muze.

Liesbeth Pyck

Liesbeth Pyck

Head of Marketing and Communication, Nobi

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over NOBI

Het Belgische agetech-bedrijf Nobi werd opgericht in 2018 en gelooft dat iedereen het verdient waardig, veilig en gelukkig ouder te worden. Hoofdrolspeler bij Nobi is haar AI-gedreven slimme lamp die waakt over de veiligheid van ouderen. Aan de basis: valdetectie en -preventie. De slimme lampen van Nobi ondersteunen ouderen thuis, maar zijn ook partner van zorgpersoneel in (woon)zorgcentra en assistentiewoningen. Daar dragen ze bij aan nog gerichtere ouderenzorg en ontlasten ze drukbezette zorgmedewerkers van repetitieve taken. Zo kan hun schaarse tijd gaan naar die taken die echt het verschil maken in het leven en geluk van ouderen. Nobi heeft vandaag zo’n 50 medewerkers en is actief in 21 landen. Begin 2022 kondigde Nobi nog aan meer dan 13 miljoen euro te hebben opgehaald bij EQT Health Economics Fund, EQT Dementia Fund, de Vlaamse Investeringsmaatschappij PMV en BNP Paribas Fortis Private Equity. Ook de bestaande aandeelhouders stapten toen opnieuw mee in deze tweede, naar Belgische normen opmerkelijk grote en internationale, kapitaalronde. Dit alles was nooit mogelijk geweest zonder de initiële steun van Vlaio die bij opstart de ontwikkeling van de lamp mogelijk maakte met een half miljoen euro steun.

Nobi werd uitgeroepen tot "Meest beloftevolle gezondheidsinnovatie 2022" door Vlaamse en Nederlandse zorgprofessionals. Het heeft ook verschillende andere prijzen ontvangen, waaronder de Henry van de Velde Award (2021) in zowel de categorieën Business Innovation als Consumer; een German Design Award; een Health Tech Digital Award 2023 (Best Elderly Care Tech Solution), acht internationale MUSE Design Awards in 2023 en een prestigieuze IF Design Award 2023.

Neem contact op met

Generaal Lemanstraat 47/5th floor 2018 Antwerpen

+32 499 34 01 95

[email protected]

www.nobi.life