Nobi versterkt het Amerikaanse team met nieuw bloed

Drie ervaren aanwinsten om de vraag naar de AI-gestuurde slimme lamp bij te benen

HOUSTON, Texas – 17 augustus 2023 – Nobi, leverancier van innovatieve AgeTech-oplossingen, kondigde vandaag de uitbreiding van zijn Amerikaanse team voor business development aan. Maak kennis met Marc McGrann, Erich Klett en Pat Finley. Nobi's nieuwste teamleden hebben samen tientallen jaren ervaring met productontwikkeling, netwerken en groei aandrijven. Maar ze weten ook zeer goed hoe technologie de levenskwaliteit van volwassenen op leeftijd kan verbeteren.

"We blijven groeien in de VS en zijn dan ook enthousiast om Marc, Erich en Pat te mogen verwelkomen in de Nobi-familie", zegt Roeland Pelgrims, medeoprichter en CEO van Nobi. "Ze delen onze passie om het leven van ouderen te verbeteren en versterken ons met de kostbare ervaring, expertise en toekomstperspectieven die Nobi nodig heeft om te blijven uitbreiden in de VS."

McGrann, Klett en Finley zullen aan het roer staan van business development voor Nobi’s bekendste product: een door AI aangestuurde, slimme lamp met een mooi design die de zorg voor ouderen zoveel eenvoudiger maakt omdat ze een val detecteert én voorkomt. Want zo’n valincident blijft toch een van de grootste oorzaken van fatale ongelukken bij ouderen. Nobi's lamp zal worden verkocht op alle niveaus van de sector voor continue zorg, aan woonzorgcentra, ziekenhuizen en op termijn ook rechtstreeks aan consumenten.

Marc McGrann, Director of Business Development, consumentenmarkten
McGrann heeft tien jaar ervaring met de ontwikkeling van innovatieve producten voor ouderenzorg op zak. Hij is gespecialiseerd in gebruikersgericht design en weet perfect wat ouderen nodig hebben. Sinds 2011 is hij een grote motor in het aansturen van positieve verandering door te werken met apparaten in de markt voor persoonlijke noodhulp. Hij ontwikkelde ook oplossingen voor woonomgevingen voor ouderen. McGrann verwierf een gedegen reputatie als marktleider. Hij is vastberaden om het leven van senioren beter te maken met krachtige oplossingen. Hij komt Nobi USA versterken vanuit Vayyar Imaging. Hij leidde er de groei in Noord-Amerika door in te spelen op elke mogelijke kans voor de verkoop van bestaande en toekomstige productlijnen voor woonzorgcentra, gezondheidszorg en veiligheid.

Erich A. Klett, Business Development Executive, Westen van de VS
Ook Klett is niet aan zijn proefstuk toe. Hij kan bogen op 19 jaar ervaring met b2b-gezondheidszorg, woonomgevingen voor ouderen en het beheer van gebouwen voor langdurige zorg. Hij heeft een bewezen staat van dienst als het gaat om omzetgroei realiseren, belangrijke relaties uitbouwen en uitzonderlijke resultaten behalen. Klett komt van Direct Supply. Hij vervulde er verschillende functies en zette zijn schouders onder de groei van het bedrijf. Als accountmanager voor technologische oplossingen realiseerde hij groei in platform- en dienstenomzet. Ook hielp hij klanten hun resultaten te verbeteren met nieuwe technologie.

Pat Finley, Business Development Executive, Midwesten van de VS
Analyseren wat klanten nodig hebben, oplossingen met een meerwaarde bedenken en steeds weer de verwachtingen van klanten overtreffen: dát is waar Finley in uitblinkt. Bijna tien jaar lang hielp hij honderden operatoren in heel de VS met de succesvolle implementatie van technologische oplossingen op maat van heel wat woongemeenschappen voor ouderen. In zijn vorige functie ontwikkelde Finley strategische verkoopplannen en voerde hij strategieën in om de omzet en marges te verbeteren. Zo leverde hij een belangrijke bijdrage aan de groei van Direct Supply. Hoe Finley zal bijdragen tot Nobi's succes? Met tonnen energie, een proactieve aanpak in het oplossen van problemen en een talent om uiteenlopende teams te leiden!

McGrann, Klett en Finley versterken het Amerikaanse team van Nobi samen met Sarah Thomas, het onlangs voorgestelde bestuurslid en AgeTech-expert, en Niels Coch, hoofd van Nobi VS.

"Nobi introduceert een fascinerende technologie op de Amerikaanse markt", zegt een enthousiaste Niels Coch, hoofd van Nobi VS. "Nu we onze eerste successen vieren, bereikt ons overweldigend positieve feedback van partners in de sector en potentiële eindgebruikers. Een mooi bewijs dat Nobi er beter dan zijn concurrenten in slaagt om de workflow van zorgmedewerkers te stroomlijnen en de levenskwaliteit van ouderen in woonzorgcentra en thuis te verbeteren. Om succesvol te blijven op de Amerikaanse markt bouwden we een sterk team voor business development uit met Marc, Erich en Pat, die de sector kennen als hun broekzak."
Liesbeth Pyck

Liesbeth Pyck

Head of Marketing and Communication, Nobi

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over NOBI

Het Belgische agetech-bedrijf Nobi werd opgericht in 2018 en gelooft dat iedereen het verdient waardig, veilig en gelukkig ouder te worden. Hoofdrolspeler bij Nobi is haar AI-gedreven slimme lamp die waakt over de veiligheid van ouderen. Aan de basis: valdetectie en -preventie. De slimme lampen van Nobi ondersteunen ouderen thuis, maar zijn ook partner van zorgpersoneel in (woon)zorgcentra en assistentiewoningen. Daar dragen ze bij aan nog gerichtere ouderenzorg en ontlasten ze drukbezette zorgmedewerkers van repetitieve taken. Zo kan hun schaarse tijd gaan naar die taken die echt het verschil maken in het leven en geluk van ouderen. Nobi heeft vandaag zo’n 50 medewerkers en is actief in 21 landen. Begin 2022 kondigde Nobi nog aan meer dan 13 miljoen euro te hebben opgehaald bij EQT Health Economics Fund, EQT Dementia Fund, de Vlaamse Investeringsmaatschappij PMV en BNP Paribas Fortis Private Equity. Ook de bestaande aandeelhouders stapten toen opnieuw mee in deze tweede, naar Belgische normen opmerkelijk grote en internationale, kapitaalronde. Dit alles was nooit mogelijk geweest zonder de initiële steun van Vlaio die bij opstart de ontwikkeling van de lamp mogelijk maakte met een half miljoen euro steun.

Nobi werd uitgeroepen tot "Meest beloftevolle gezondheidsinnovatie 2022" door Vlaamse en Nederlandse zorgprofessionals. Het heeft ook verschillende andere prijzen ontvangen, waaronder de Henry van de Velde Award (2021) in zowel de categorieën Business Innovation als Consumer; een German Design Award; een Health Tech Digital Award 2023 (Best Elderly Care Tech Solution), acht internationale MUSE Design Awards in 2023 en een prestigieuze IF Design Award 2023.

Neem contact op met

Generaal Lemanstraat 47/5th floor 2018 Antwerpen

+32 499 34 01 95

[email protected]

www.nobi.life