Verenigd Koninkrijk verwelkomt age tech in ‘Geïntegreerde Senioren Gemeenschappen 2.0.'

Burnham Waters kiest Nobi's slimme lampen voor valdetectie en ​ valpreventie

Burnham-on-Crouch, 1 februari – Nobi, de Belgische producent van innovatieve technologieën voor ouderenzorg, zet een volgend stap op Brits grondgebied. Voortaan zullen Nobi's slimme AI-lampen ook ten dienste staan van senioren die zich een woning aanschaffen in de prestigieuze senioren gemeenschap 'Burnham Waters'. Door valpartijen te detecteren en te voorkomen verhoogt Nobi er de veiligheid van de bewoners en kunnen de zorgmedewerkers meer tijd besteden aan hun kerntaken.

Voor bewoners die kozen voor de ​ slimme lamp, zal Nobi met behulp van artificiële intelligentie, valpartijen detecteren en bij een incident vervolgens meteen vragen of alles in orde is. Vraagt de bewoner actief om hulp of volgt er geen antwoord (wegens bewusteloosheid), dan vraagt de lamp aan zorgverleners of familie onmiddellijk om hulp.

Nobi helpt ook om valpartijen te voorkomen door een zacht licht te verspreiden in de slaapkamer wanneer de bewoner rechtop gaat zitten in bed. Verlaat de bewoner het bed, dan wordt veiligheidshalve de volledige kamer verlicht.

Roeland Pelgrims, CEO en medeoprichter van Nobi: “We zijn bijzonder verheugd dat Nobi bewoners van Burnham Waters zal kunnen bijstaan bij het veilig en gelukkig ouder worden in deze prachtige gemeenschap voor senioren. Onze technologie garandeert dat het risico op een valpartij tot het minimum wordt beperkt en dat er bij een eventuele val meteen professionele hulp wordt geboden.
Ian Holloway, projectverantwoordelijke Burnham Waters: “Het is onze taak ervoor te zorgen dat onze bewoners een zorgeloos leven kunnen leiden zonder stress. We maken dit waar door onder meer onze ​ medische faciliteiten, maar ook door in te zetten op age tech toepassingen zoals Nobi's slimme lampen.”

Feeling for design

Burnham Waters is een seniorengemeenschap waar stijl en schoonheid een belangrijke rol spelen. De slimme lamp van Nobi is zorgvuldig ontworpen om ongemerkt te passen in elk interieur. De lamp heeft enkel wifi nodig, hoeft niet opgeladen te worden en de bewoner hoeft geen accessoires te dragen. Deze geavanceerde technologie wordt ondersteund door het glasvezelnetwerk van Burnham Waters, dat de volledige wijk bestrijkt en alle bewoners een onbeperkt datavolume biedt.

Zorgen voor de zorgmedewerkers

De Britse zorg kampt momenteel met een acuut tekort aan personeel.

In dat kader voegt Ian Holloway eraan toe: “Met de implementatie van Nobi helpt Burnham Waters ook het zorgpersoneel. De medewerkers kunnen op die manier focussen op hun kerntaken, in de wetenschap dat Nobi's slimme lamp waakt over bewoners en hen onmiddellijk zal waarschuwen mocht iemand vallen.”

De lampen verminderen bovendien de behoefte aan bepaalde repetitieve administratieve taken, zodat er meer tijd is voor essentiële zorgtaken. Het is bijvoorbeeld mogelijk om Nobi te koppelen aan apparaten zoals slimme weegschalen en bloeddrukmeters, om op die manier automatisch gezondheidsmetingen en andere belangrijke gegevens automatisch op te slaan. Hierdoor kunnen problemen na verloop van tijd voorspeld worden, zodat tijdig de nodige maatregelen kunnen worden genomen. 

Nobi is in november 2022 geïntroduceerd in het VK en Ierland. De internationale lancering vond plaats in januari dit jaar tijdens de CES-beurs in Las Vegas.

-----

Voor de redactie

De verdeler voor het Verenigd Koninkrijk is Porters Care. Neem voor meer informatie contact op met David Knowles op +44 7393 537620 of kijk op https://porterscare.co.uk/.

Over Burnham Waters

Burnham Waters is een nieuwe, duurzame seniorengemeenschap die momenteel wordt ontwikkeld in Burnham-on-Crouch (VK). Ze speelt zorgvuldig in op de levensstijl, verwachtingen en behoeften van 55-plussers. Het nieuwe project staat open voor de plaatselijke gemeenschap en biedt voorzieningen die toegankelijk zijn voor iedereen, om op die manier zowel een meerwaarde te bieden voor zowel bewoners als de lokale bevolking. 

Burnham Waters zorgt zowel tijdens de constructiefase als achteraf voor heel wat werkgelegenheid. Er worden niet alleen opleidingsmogelijkheden aangeboden, maar ook waardevolle stageplaatsen om de tewerkstelling van personen uit de nabije omgeving te bevorderen. 

Daarnaast focust het mvo-beleid van Burnham Waters op duurzame energieproductie ter plaatse, de aanplanting van nieuwe bomen en de optimalisering van de natuurwaarde in alle residentiële en recreatiezones. Burnham Waters heeft bijvoorbeeld alleen al voor de eerste fase van de ontwikkeling meer dan 100.000 pond uitgetrokken voor beplanting.

Liesbeth Pyck

Liesbeth Pyck

Head of Marketing and Communication, Nobi

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over NOBI

Het Belgische agetech-bedrijf Nobi werd opgericht in 2018 en gelooft dat iedereen het verdient waardig, veilig en gelukkig ouder te worden. Hoofdrolspeler bij Nobi is haar AI-gedreven slimme lamp die waakt over de veiligheid van ouderen. Aan de basis: valdetectie, -preventie en -predictie, aangevuld met het monitoren van vitale functies zoals ademhaling en hoestgedrag.De slimme lampen van Nobi ondersteunen ouderen thuis, maar zijn ook partner van zorgpersoneel in (woon)zorgcentra en assistentiewoningen. Daar dragen ze bij aan nog gerichtere ouderenzorg en ontlasten ze drukbezette zorgmedewerkers van repetitieve taken. Zo kan hun schaarse tijd gaan naar die taken die echt het verschil maken in het leven en geluk van ouderen. Nobi heeft vandaag zo’n 40 medewerkers en is actief in 21 landen. Begin 2022 kondigde Nobi nog aan meer dan 13 miljoen euro te hebben opgehaald bij EQT Health Economics Fund, EQT Dementia Fund, de Vlaamse Investeringsmaatschappij PMV en BNP Paribas Fortis Private Equity. Ook de bestaande aandeelhouders stapten toen opnieuw mee in deze tweede, naar Belgische normen opmerkelijk grote en internationale, kapitaalronde. Dit alles was nooit mogelijk geweest zonder de initiële steun van Vlaio die bij opstart de ontwikkeling van de lamp mogelijk maakte met een half miljoen euro steun.

Nobi werd uitgeroepen tot "Meest beloftevolle gezondheidsinnovatie 2022" door Vlaamse en Nederlandse zorgprofessionals. Het heeft ook verschillende andere prijzen ontvangen, waaronder de Henry van de Velde Award (2021) in zowel de categorieën Business Innovation als Consumer; een German Design Award; een Health Tech Digital Award 2023 (Best Elderly Care Tech Solution), acht internationale MUSE Design Awards in 2023 en een prestigieuze IF Design Award 2023.

Contact

Generaal Lemanstraat 47/5th floor 2018 Antwerpen

+32 499 34 01 95

[email protected]

www.nobi.life